Renovatielening fiscaal aftrekbaar?

Wanneer u een huis heeft gekocht zult u na verloop van tijd moeten vaststellen dat het huis aan verbetering toe is. Vooral wanneer u de keuze heeft gemaakt om een oud pand te restaureren zult u er reeds na enige tijd achter komen dat er nog extra werken nodig zijn om geheel te kunnen voldoen aan uw verwachtingen. Deze zogenaamde renovatiewerken konden vroeger over de hele lijn fiscaal worden ingebracht. Dat kostte de regering echter handenvol geld waardoor men er voor heeft gekozen om deze steun langzaam maar zeker af te bouwen. Tegenwoordig bestaan er dan ook nog slechts een aantal werkzaamheden die in aanmerking komen voor fiscale ondersteuning. We vertellen er u in dit artikel graag alles over. 

Dakisolatie fiscaal aftrekbaar

Het plaatsen of verbeteren van bestaande dakisolatie is één van de vaakst uitgevoerde renovatiewerken. Dat was vroeger reeds het geval en er wordt verwacht dat, dat ook in de toekomst niet zal veranderen. Het is namelijk een feit dat er bijzonder veel warmte ontsnapt via het dak van uw huis. Door uw dak op een correcte en efficiënte manier te isoleren kunt u er voor zorgen dat de warmte beter behouden blijft en kan bijgevolg de kostprijs van uw elektriciteitsfactuur worden gedrukt. Het plaatsen van dakisolatie is daarbij één van de weinige renovatiewerken die nog op een degelijke manier fiscaal wordt ondersteund. U kunt namelijk een percentage van de volledige kostprijs van de werken aftrekken van uw persoonlijke belastingen. Op deze manier worden op het eerste zicht erg dure werken meteen een stuk betaalbaarder.


Wat met de beveiliging van mijn woning?

Een bijzonder belangrijk aspect van uw huis is natuurlijk de beveiliging. Wanneer u reeds al die jaren heeft gespaard voor een eigendom spreekt het voor zich dat u deze graag zo goed mogelijk wil proberen te beschermen tegen indringers van buitenaf. Hoewel dat uiteraard zeer verstandig is kost dergelijke beveiliging vaak handenvol geld. Niet iedereen is echter zomaar in staat om dergelijke bedragen op te hoesten waardoor een beetje financiële stimulans wel welkom zou zijn. Wel, in dat geval hebben wij voor u de perfecte oplossing. Indien u er voor kiest om de beveiliging van uw huis te verbeteren geniet u namelijk van een aantal interessante fiscale voordelen. Zo wordt het BTW percentage voor dergelijke werken teruggeschroefd van 21 naar 6 procent. Let wel, om hiervoor in aanmerking te komen dient u wel over een pand te beschikken dat minimum vijf jaar oud is.